Русија: Украјински екстремисти утврђују положаје у школама

0

Украјински екстремисти ојачали су положаје и разместили војну технику у двема школама у граду Бахмут у ДНР, изјавио је начелник Националног центра за руковођење одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Прочитајте још:  Зашто је Зеленски послао украјинске специјалне службе олигарсима и званичницима
Како је рекао на редовном брифингу за новинаре, екстремисти су опремљени оклопном техником, крупним артиљеријским оружјем и вишецевним бацачима ракета.

У учионицама, под изговором да се ради о осигуравању безбедности, држе становнике околних кућа.

Још један положај и складиште муниције налази се у школи у месту Јаковљевка, на територији ДНР. Мизинцев је прецизирао да се у подруму школе налази складиште муниције а у околини тешко наоружање.

И у месту Коробчинко у Харковској области у школи се налазе јединице украјинске војске а на прилазима су подигнуте барикаде и постављено наоружање.У Красноговорки у ДНР на нижим и вишим спратовима вишеспратница налазе се утврђени положаји украјинских снага и складишта муниције, а станарима је забрањено да напуштају станове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ВСУ убила 85-годишњег деду у Доњецку (+ВИДЕО)
У месту Зеленодолско, Дњепропетровска област, украјинске снаге држе цивиле и спречавају их да се врате у села Херсонске области под руком контролом, додао је он.

Грађани су изложени физичком насиљу, одузимају им вредне ствари, аутомобили.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *