Александар Лукашенко: Сукоб између Зеленског и украјинске војске

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Белоруски председник Александар Лукашенко рекао је да почиње озбиљан сукоб између украјинског председника Володимира Зеленског и украјинске војске.

Лукашенко је обавестио јавност о најновијим сазнањима до којих је дошао.

“У Украјини, према мојим информацијама, почиње озбиљна конфронтација и сукоб између Зелених и украјинске војске. Војска, као ни једна друга, разуме шта је сукоб са Русијом. Војници тамо гину. Они виде шта могу, а шта је у сукобу са Русијом? колико су способни и колико могу да се боре. А он неће моћи да настави борбу. Видите, Русија је променила тактику”, рекао је Лукашенко новинарима у петак. Његове речи објавила је агенција БелТА, а преноси руска агенција ТАСС.

Лукашенко сматра да узроке сукоба Зеленског и представника, како је рекао, националистички оријентисаних армија треба тражити у споразумима Кијева и Варшаве.

“Они виде да је (Зеленски) дао статус Пољака. И чему то води? Одсецање западне Украјине. Зато почиње сукоб председника и војске. И сигуран сам да је украјинска војска спремна да одруби главу. било кога”, рекао је Лукашенко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да националисти желе независну Украјину.

“Они не желе не само Русе и Белорусе већ и Пољаке. И обезглавиће свакога ко буде желео да распарча Украјину данас”, рекао је белоруски председник и Путинов савезник Лукашенко.

Индекс.хр

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *