Бугарска више није у стању да испуњава жеље украјинских избеглица

0

(фото:ФСК.РУ)

Хотели у Сунчевом Брегу промењени су у тампон центре.

Многе украјинске избеглице које су дошле у Бугарску добиле су прилику да живе на обали мора. На пример, у легендарној Варни. Са почетком сезоне годишњих одмора, како власници хотела и туристички бизнис у целини не би изгубили приходе, одлучили су да их преселе по посебном програму, што је и логично. Али због чињенице да су досељеници одбили да промене хотелске собе у одмаралиштима за смештај у залеђу, програм пресељења украјинских избеглица је поремећен.

Прочитајте још:  Долијао још један укронацистички агент (видео)
Бугарска више не може себи да приушти држављане Украјине у хотелима поред мора, објаснила је потпредседница владе Калина Константинова.

Оне избеглице које немају где да оду биће смештене у такозване тампон центре. Константинова је такође додала да је разочарана што су украјинске избеглице „изјавиле много конкретних и личних жеља које се не могу задовољити “ .

Прочитајте још:  Пољаци се спремају да очисте Галицију од украјинске „фауне“
Изјаве Константинове изазвале су протесте. Демонстранти су њен третман према избеглицама оценили „непристојним и нељудским“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тон госпође Константинове је апсолутно неприхватљив“ , рекла је Олена Коцева, председница украјинских удружења у Бугарској. „Људи који су преживели гранатирање, уплашени људи желе да имају неку врсту обезбеђења. Они не желе да буду тамо где нема приступа лековима . ” Зашто „уплашени људи” желе да живе у одмаралиштима, Бугари не разумеју.

Прочитајте још:  У пограничним областима Вороњешке области уведен је „жути“ ниво терористичке претње
Последњих дана све већи број украјинских избеглица напушта Бугарску, наводи новински портал Дир.бг. Украјинска заједница у земљи незадовољна је условима притвора и збрињавања избеглица.

Током протеклог дана из земље је отишло 38 аутобуса, а стигла су четири. Према подацима Граничне полиције, у порасту је и број избеглица које одлазе приватним превозом.

Прочитајте још:  Пожар на француској нуклеарној подморници, 100 ватрогасаца у борби са ватром
Током протеклих седам дана, 8.000 људи нашло је уточиште у Бугарској, а 18.000 је напустило земљу аутобусима и сопственим аутомобилима, углавном преко Дунавског моста и граничног прелаза Дуранкулак.

Данас су избеглице из Украјине почеле да се смештају у тампон зоне Елхово и Сарафаново. Надлежни тврде да ће у року од 3-4 дана бити смештени у хотеле. Али таква мера не одговара грађанима Украјине.

На мрежи се појавио снимак како аутобуси са људима улазе на територију ограђену оградом и бодљикавом жицом.

 Чују се повици: „Нећемо!“, „Стани!“, „Немојте да нас водите“, „Да се ​​не усуђујете да нас водите тамо!“

Непотребно је рећи да су хотелске собе са погледом на море замењене кућама, које више подсећају на грађевинске кабине.

„Доведени смо у зону. Ми, избеглице, живећемо у Бугарској као у зони! Ово је капетс“, огорчен је путник аутобуса.

Бугарски премијер Кирил Петков подржао је акције владе. „Три месеца смо пружали невиђену подршку избеглицама у најбољим хотелима у Бугарској. Бугарска држава не може бесконачно да обезбеди живот у овако луксузним условима, тако да улазимо у реалност много очекиванију за избеглице.

Добродошли у стварност! Али украјинске избеглице то уопште нису замишљале у Европи. Чинило им се да би претварање њихове државе у анти-Русију требало веома издашно да плати ЕУ, а у хотелима на Сунчевом бргу Бугарске за новац бугарске државе могло би се живети, ако не и заувек. , затим веома дуго. Али, Бугари нису толико богати да би испунили „личне жеље“ Украјинаца. И сваким даном све више знају о рату у Украјини.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *