37.000 потписа за дан да Пинк и Хепи не добију националну фреквенцију

0

Организација Kрени – промени саопштила је данас да је за један дан више од 35.000 људи потписало петицију са захтевом да се телевизија Пинк и Хепи не доделе националне фреквенције при новој додели фреквенција коју је расписало Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ).

Више од 30.000 људи је довољан број потписа да преко народне иницијативе сами грађани предложе неки закон о коме би парламент морао да се изјасни. Наравно, поступак скупљања за народну иницијативу је знатно компликованији, али ова бројка говори о жељи грађана да имају нормалан медијски простор, нарочито када се додељују националне фреквенције које су јавно добро“, наводи се у саопштењу.

Телевизије Хепи и Пинк, како је наглашено, годинама користе националне фреквенције као општи пружаоци медијских услуга кршећи Закон о електронским медијима, док надлежне инситутције ћуте.

„Насиље над женама, напади, туче и псовке, порнографија као и уношење оружја су само неке од сцена које су грађани могли видети на националним фреквенцијама ових канала“, указано је у саопштењу.

Организација Kрени – промени позвала је грађане да наставе са потписивањем петиције и омогућимо враћање програма на малим екранима у законодавне оквире.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *