Евакуисан најпознатији лондонски трг (ВИДЕО)

0

(фото:НСПМ)

Британска полиција је данас саопштила да је накратко евакуисала лондонски Трафалгар сквер, близу места где ће касније бити одржане прославе поводом платинастог јубилеја краљице Елизабете, али и навела да је безбедносно упозорење убрзо укинуто и да ће трг поново бити отворен.

“Инцидент је сада завршен и трг ће се поново отворити у догледно време” – објавила је полиција на Твитеру, преноси Ројтерс.

Прочитајте још:  Говор монаха Антонија испред Скупштине (Видео)
Према ранијој изјави једног портпарола полиције, верује се да је инцидент укључивао сумњиви пакет.

Он је рекао је да је раније извршено више провера у тој области, која је на малој удаљености од места где ће током дана бити одржан концерт испред Бакингемске палате, навео је Ројтерс.

Вестминстерска полиција је на Твитеру објавила: “Полицајци се тренутно налазе на на тргу одакле је извршена евакуација. Молимо вас да не долазите у ту област”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Британски “Сан” објавио је да је Трафалгар сквер евакуисан након што је “сумњиви пакет” откривен на најпознатијем лондонском тргу.

Престрављени посматрачи саопштили су да су чули “јаку експлозију” убрзо након што су полицајци упозорили људе да се држе даље од тог подручја.

Лондонска ватрогасна бригада такође је била присутна, пренео је британски Телеграф.

Како је наведено, Хитна помоћ је саопштила да је упозната са акцијом полиције, али да није позвана.

Због инцидента више није дозвољено да посјетиоци уђу у Националну галерију, саопштили су представници популарне туристичке атракције, наводи Телеграф.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *