Грчић у општини Обреновац има плату скоро као Вучић

0
грчић

грчић(фото:Весна Лалић/Нова.рс)

Функционер СНС Милорад Грчић можда је неславно напустио директорску функцију у Електропривреди Србије, али је у рекордном року пронашао нови радни аранжман са платом која је готово иста као она коју прима председник Србије.

Грчић на месту помоћника председника Општине Обреновац месечно зарађује око 150.000 динара. То је иначе за 39.000 динара већа зарада од оне коју има Мирослав Чучковић, председник Општине и његов надређени.

Прочитајте још:  Хрватска лобира за укидање суда за ОВК
Није било сумње да ће за Милорада Грчића, ма како лоше радио у ЕПС-у, бити пронађено ново радно место. Он се вратио у Општину Обреновац, где је својвремено био заменик председника Општине.

Грчић је у Електропривреди Србије месечно зарађивао око 220.000. Плата од око 149.196 динара, коју сада прима као помоћник председника Општине, можда није толико висока, али је тек нешто нижа у односу на ону коју прима председник Републике Александар Вучић.

Прочитајте још:  Песков потврдио припрему контаката Путина и српског члана Председништва БиХ
Према подацима са сајта Агенције за спречавање корупције, Вучићу месечно легне на рачун око 157.000 динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ралог више за задовољство Грчића је и чињеница да је његова зарада осетно већа од Мирослава Чучковића, председника Општине Обреновац, коме, према подацима са сајта Агенције, месечно легне на рачун 111.000 динара.

Чучковић је иначе изјавио да је Грчића именовао за свог помоћника због, како је навео, заслуга за тај град док је био на челу ЕПС-а. Он је рекао да су ЕПС и општина Обреновац заједничким средствима изградили обданиште, школу, водовод.

Иначе, то је Грчићу друга функција откако је био принуђен да поднесе оставку на место директора ЕПС-а. Кратко је водио Канцеларију за сарадњу са локалним заједницама у том предузећу.

Прочитајте још:  Сумрак Ловћена: Његошев завет
На те је функције, практично под притиском јавности, због лошег стања у Електропривреди Србије, поднео оставку.

Министарство рударства и енергетике Србије је у јануару поднело кривичну пријаву против бившег директора ЕПС-а, а тада је министарка Зорана Михајловић казала да сви који су били учесници инцидената и проблема у енергетском систему морају да положе рачуне, јер је реч о националном и државном интересу.

„Они су обмањивали државу и говорили како су спремни за зиму, а са првим снегом је дошло до колапса“, рекла је тада Михајловић.

Како је писала “Нова”, у кривичној пријави се наводи да је несавесним поступањем и прекорачењем својих овлашећења нанео држави штету од преко 500.000.000 евра и угрозио њен безбедносни систем.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *