Немачки стручњак најављује најгори сценарио за Европу:Чека нас даљи скок инфлације

0

Земље ЕУ суочавају се са озбиљним проблемима због ембарга на испоруке нафте из Русије. Шеф Бригеловог истраживачког центра у Бриселу Гунтрам Волф је у интервјуу датом магазину Шпигл позвао да се припреме за „најгори могући сценарио“.

Прочитајте још:  Мењају рокове трајања да би спречили бацање хране
У Европи се остварује „најгори могући сценарио” након одлуке о бојкоту нафте из Русије, изјавио је Гунтрам Волф, шеф Бригеловог истраживачког центра у Бриселу, одговарајући на питања магазина Шпигл.

Он верује да ће у блиској будућности обични Европљани осетити последице овог корака. Европску унију чека пораст инфлације и прави „ценовни шок” и тешко је предвидети у ком тренутку ће цене ресурса стати.

“Владе ће можда покушати да ублаже ценовни шок попустима на бензин, смањењем пореза и субвенцијама, као што су то чиниле последњих месеци. То би могло да повећа јавни дуг,” упозорио је Волф.

Економиста сматра да ембарго на нафту може само дугорочно да угрози приходе Русије. Међутим, постоји и друга тачка гледишта. Тако је шеф аналитичког центра Energi Comment Štefen Bukold уверен да ће Москва лако наћи нова тржишта и сусретљивије купце, на пример, у Азији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Гори руски војни институт, има погинулих (ВИДЕО)
Као резултат тога, дописници Шпигла дошли су до закључка да се „важан корак” шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен претворио у „тихи хорор” за немачког министра економије Роберта Хабека.

Новости

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *