патријарх

Патријарх Кирил

Патријарх московски и целе Русије Кирил допутовао је 4. јуна у Минск у вези са прославом 1030-годишњице Православља у белоруским земљама.

Прочитајте још:  МАКРОН БРАНИ СВОЈУ ВУЛГАРНУ ИЗЈАВУ О НЕВАКЦИНИСАНИМА: Када сте грађанин морате да прихватите да извршите своје грађанске дужности
То преноси РИА Новости.

Напомиње се да су на аеродрому Патријарха дочекали митрополит мински и заславски, патријаршијски егзарх целе Белорусије Венијамин (Тупеко), комесар за верска и национална питања Александар Румак, заменик премијера Белорусије Игор Петришенко, државни секретар Уније. Држава Русија и Белорусија Дмитриј Мезенцев, руски амбасадор у Белорусији Борис Гризлов.

„Сваки пут када дођем у Белорусију са великом топлином и са посебним унутрашњим осећањем крочим на белоруску земљу, јер је немогуће не присетити се великог подвига народа на овој земљи, који се суочио са страшном агресијом лицем у лице. рекао је предстојатељ Руске Цркве.

Прочитајте још:  У Финској су најавили спремност на „непријатне мере” Русије због одлуке о уласку у НАТО
Патријархова посета трајаће три дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније су у Мађарској тражили да Европска унија не уврсти патријарха Кирила на листу антируских санкција.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *