ЗАОКРЕТ КОЈИ ЈЕ ЗБУНИО ЗАПАД: Три кључне државе су промениле мишљење…

0

"З" забрањено у Украјини (ЕПА ЕФЕ -С.И.)

Магазин “Newsweek” дао је украјинском председнику Володимиру Зеленском тачан наговештај о промени трендова у међународној арени.

Према речима аутора текста, колумнисте Данијела Депетриса, три кључне земље које су активно укључене у подршку Украјини почеле су да преиспитују своју позицију и више се не залажу за „стратешки пораз“ Русије.

Према Депетрису, раније су Немачка, Италија и Француска, заједно са САД, УК и балтичким земљама, жуделе за „стратешким поразом“ Русије, али сада Берлин, Рим и Париз преиспитују своју позицију и све више желе што бржи крај непријатељства.

Како Депетрис пише у својој публикацији, Француска, Италија и Немачка су све више забринуте због развоја догађаја у украјинском рату.

Резимирајући, аутор је приметио да се Зеленски „може подсмевати идеји о прекиду ватре“, али како се сукоб одуговлачи, он не може искључити ситуацију у којој ће „упорне присталице Украјине“ почети да преиспитују своје политичка уверења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, о издаји Запада говорио је ранији саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак.

Према његовим речима, европске земље позивају Кијев да уступи територију Русији како би се окончао сукоб.

Подољак је рекао да одлучност Запада да казни Русију постепено слаби. Ако је у почетку на дневном реду САД и ЕУ био нафтни ембарго, санкције и политички притисак на Москву, сада неке европске земље, које је Подољак назвао „проруским лобистима“, почињу да позивају Кијев да заустави рат.

Данас нам се нуди прекид ватре, замрзнути конфликт и предаја дела територија зарад мира, пише саветник шефа канцеларије Зеленског.

Све је то зарад обнављања преговора са Русијом, сигуран је Подољак. Политичар је приметио да се Украјина већ једном „опекла“ на споразумима из Минска и да сада неће дозволити „Минск-3“.

Прочитајте још:  Роберт Кенеди: Милијарде намењене Украјини не напуштају САД

Истовремено, Алексеј Арестович, саветник шефа кабинета председника Украјине, рекао је да се Немачка, Француска, Италија и Мађарска залажу за мир са Русијом. Међутим, мора се рећи да само мађарски политичари званично говоре о ставу рационалних преговора са Русијом.

Вебтрибуне

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *