Кинези у Мајданпеку минирају планину без безбедносних мера тик уз стамбено насеље (Видео)

0

На друштвеним мрежама појавили су се узнемиријући снимци из Мајданпека на којима се види минирање планине Старице, где се налази стамбено насеље, уз све то нема никаквих мера обезбеђења.

“У Мајданпеку је алармантно; “Зијин”, власник борског и мајданпечког рудника минира планину Старицу испод које се одмах налазе стамбене зграде. Људи из зграда нису евакуисани.

Од када су Kинези рудник преузели, све је дозвољено. Тако је Влада РС пре годину и по дана, донела решење којим је одлучено да за повећање капацитета флотације рудника Мајданпек са 6.000.000т на 11.000.000т годишње није потребно да Сербиа Зијин Цоппер изради студију о процени утицаја на животну средину.

Kрајем новембра прошле године Мајданпечане је узнемирила прича да ће се рудник проширити и ући у град и да ће брдо Kомо које је, као и Старица, природна брана између Мајданпека и рудника бити срушено. Организовали су протест, а Зијин је обећао да то рушења неће доћи.
Данас на сцени имамо минирање тик изнад глава људи. Треба ли неко да погине? Јел то цена “економског развоја” ове несрећне државе?”

Стоји натпис изнемиреног становништва уз видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *