У Загребу одржана 21. Парада содомита

0

(Фото: http://afmedia.ru/)

Центром Загреба данас је продефиловала гласна и шаренолика 21. Парада поноса ЛГБТИК+ заједнице, а у парку Рибњак, на политичком скупу активиста Загреб Прајда подсетили су да се већ две деценије води борба за друштво једнакости и прихватања.

Прочитајте још:  Снимак расветљава убиство војника ЈНА у Словенији
Поворку која је у 16.30 сати кренула са Рузвелтовог трга и преко центра Загреба упутила се у парк Рибњак, поздравили су житељи бројних хрватских градова истицањем заставе дугиних боја и пуштањем балона, преноси Хина.

Уз музику и бубњеве, поворком су визуелно доминирале симболичне дугине боје које су учесници носили на себи уз поруке „Буди поносан на то ко си” и „Лепа слатка слободо”.

Према писању Хине, многи су на параду дошли с децом или кућним љубимцима.

Франко Дота из Организационог одбора Загреб Прајда рекао је да је данашња манифестација била један од већих Прајдова у последње време.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Према проценама, око 10 до 12 хиљада људи корачало је поносно, одговорно и храбро”, рекао је Дота.

Прочитајте још:  Орбан: Мађарска не жели да прихвати новац ЕУ за отклањање последица пандемије, уколико је условљен да Будимпешта одустане од Закона о заштити деце, којим се забрањује промовисање хомосексуалности
Градоначелник Томислав Томашевић рекао је новинарима да је Загреб толерантан и отворен град, и најавио да ће са ЛГБТ удружењима разговарати о њиховим захтевима, и да постоје различити модели да они буду реализовани.

Организатори су најавили да ће забавни програм у парку Рибњак трајати до поноћи, а наступају House of Flamingo и београдска кантауторка Тамара Поповић, познатија као „Там”.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *