Бисера Турковић самоиницијативно позива на санкције Русији

0
бисера турковић

(фото:Фехим Демир/ЕПА)

Турковићева у документу наводи да је због актуелне ситуације у Украјини, Европска унија увела низ рестриктивних мера с обзиром на руска деловања која, како је наведено, дестабилизују ситуацију у Украјини, „подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине“.

Прочитајте још:  Протест у Подгорици против најаве мањинске владе, окупљање и сутра
У документу је наведено и да с обзиром на обавезе БиХ које проистичу из Споразума о стабилизацији и придруживању, претходни члан 10.

Споразума у којем се наводи да ће се политичким дијалогом са страном ЕУ унапредити све веће приближавање ставова страна о међународним питањима, укључујући питања у погледу Заједничке и безбедносне политике, као и начела и принципе дефинисане Стратегијом спољне политике БиХ од 2018. до 2023, у којем се између осталог наводи да БиХ треба да делује у складу са обавезама које проистичу из закључених и прихваћених споразума и других међународних инструмената, те чланства у међународним организацијама и асоцијацијама, Турковићева је уз достављену листу усвојених одлука, позвала на остварење наведених активности, пренела је РТРС.

Председништво БиХ, Савет министара, а ни ПД ПС БиХ нису дали сагласност за придружење санкцијама Европске уније Русији.

ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *