Руска авијација уништила амерички противбатеријски радар и фабрику за ремонт технике

0

(фото:РТ)

Руска авијација је током протеклог дана у области Северска у ДНР уништила противбатеријску радарску станицу АН/ТПКу-50 достављену у Украјину из Сједињених Америчких Држава, саопштио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Како је навео, оперативно-тактичка и војна авијација погодила је 73 подручја концентрисања људства и војне технике Оружаних снага Украјине.

У ваздушним ударима уништена су два командна места, више од 150 неонациста, три складишта ракетног и артиљеријског наоружања и складиште горива на подручју Кодема у Доњецкој Народној Републици. Такође је уништено осам тенкова и оклопних возила, вишецевни бацач ракета „Град“, пољска артиљеријска батерија, 10 специјалних возила, као и један амерички противбатеријски радар АН/ТПК-50 у области Северска у ДНР.
Конашенков је истакао да су Ваздушно-космичке снаге Русије у Харковској области високо прецизним ракетама дугог домета уништиле погоне фабрике за ремонт украјинске војне технике.

Високопрецизним ракетама уништена су четири командна места украјинских трупа, као и 15 подручја концентрисања људства и украјинске војне технике.

Такође је навео да су руске ракетне снаге и артиљерија уништиле више од 300 украјинских неонациста, 10 тенкова и два вишецевна бацача ракета „Град“, 17 специјалних возила, 17 пољских артиљеријских оруђа и минобацача, као и три складишта ракетног и артиљеријског наоружања Оружаних снага Украјине у региону Горловке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је додао да су ракетне снаге и артиљерија уништиле 431 подручје концентрисања људства и војне технике украјинске војске, седам командних места и 34 ватрена положаја артиљеријских и минобацачких јединица.

Од почетка специјалне војне операције уништено је 190 украјинских авиона, 129 хеликоптера, 1.127 беспилотних летелица, 330 противваздушних ракетних система, 3.424 тенка и других оклопних борбених возила, 473 вишецевна бацача ракета, 1.795 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 3.446 јединица специјалних војних возила, закључио је Конашенков.

Прочитајте још:  Украјински монструми поново напали Запорошку НЕ

Специјална војна операција у Украјини

Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи које већ осам година малтретира и над којима врши геноцид кијевски режим“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *