Питање тзв “Прешевске долине” пред Уједињеним нацијама

0

(Фото: принтскрин)

Питање “Прешевске долине” сада ће бити покренуто у Уједињеним нацијама, поручено је са састанка политичких представника Албанаца из Бујановца, Прешева и Медвеђе с амбасадором Албаније у Уједињеним нацијама (УН) Феритом Хоџом у Њујорку.

У седиште УН отпутовали су председник општине Бујановац Нагип Арифи, председник Партије за демократско деловање (ПДД) Шаип Kамбери, функционерка ове странке Ардита Синани и председник Демократске партије Албанаца (ДПА) Рагми Мустафа, пише портал Бујановачке.

Албанија је прошле недеље први пут преузела једномесечно председавање Саветом безбедности Уједињених нација.

Након састанка с Хоџом у недељу, Арифи је објавио да је амбасадора упознао с „политичком ситуацијом у Долини и проблемима с којима се суочавају Албанци у Србији“.

„Питање Прешевске долине сада ће бити покренуто у Уједињеним нацијама. Укључивање Прешевске долине у најсвеобухватнију међународну организацију је изузетно важно за откривање истине ситуације и положаја Албанаца Прешевске долине“, поручила је Синани, бивша председница општине Прешево.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Делегација с југа Србије имаће састанке и с представницима америчке администрације и албанске дијаспоре.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *