МИЛО У ИСТАНБУЛУ: Патијарх Вартоломеј ће да крсти Ђукановићевог унука?

0

Председник Црне Горе Мило Ђукановић састао се данас са васељенским патријархом Вартоломејом на Фанару, пренео је портал РТЦГ.

Прочитајте још:  На Светски дан чистог ваздуха Београд најзагађенији на свету
Подгорички портал Борба пренео је саопштење Цариградске патријаршије у којем, између осталог, патријарх Вартоломеј говори о крштењу унука црногорског председника.

“Данас делимо са Вама радост коју имате поводом крштења унука које ће уследити. Његова еминенција је ту да одради церемонију, а свакако имате и мој благослов и надамо се да ће Ваш унук кроз тај свечани чин постати добар хришћанин, пре свега” – рекао је Вартоломеј.

Патријарх је подсетио да је пре неколико месеци имао част да угости председника Скупштине Црне Горе, а да данас има, како је навео, још веће задовољство да угости Ђуканвића.

“Пре неколико дана имали смо част да угостимо професоре и полазнике Богословије са Цетиња. Уживали смо у комуникацији са њима, имали су прилике да посете света места у граду, имали смо ручак и разговарали о томе како ти млади људи треба да постану добри људи за своју цркву и државу” – навео је Вартоломеј.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ПОЗОВИ РАНКА УБОВИЋА ЗВ. БЕМАКС НА ЊЕГОВ МОБИЛНИ +38269321123 И ГЛАСАЈ ЗА МИЛА
Подсетио је да је најмање у два наврата имао прилику да посети Црну Гору и сусретне са са блаженопочившим митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, којег је назвао веома добрим и образованим теологом.

Ђукановић, иначе, борави у Истанбулу на 25. Евроазијском економском форуму, где учествује на позив председника Мармара фондације и великог пријатеља Црне Горе, почасног конзула Акана Сувера.

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *