Амбасада Русије у БиХ: Такозване одлуке господина Шмита нису обавезујуће

0

Кристијан Шмит (Фото EPA-EFE/HAYOUNG JEON)

Још једном подсјећамо да је без одговарајуће резолуције Савета безбедности УН дјеловање господина Кристијана Шмита као високог представника у БиХ нелегитимно. У том контексту изјављујемо да његове такозване одлуке нису обавезујуће.

Што се тиче суштине задње од њих која се односи на одржавање избора – посљедња граница цинизма је превазиђена. Никада до сада међународни званичници нису тако бесрамно задирали у туђи новчаник. Иако се, искрено говорећи, ова акција органски уклапа у пиратску логику колективног Запада, што јасно показују незаконита ограничења према Русији.

Апсурдност поступања Кристијана Шмита наглашава чињеница да су стране у БиХ ишле ка компромису по овом питању. Штавише, било је конкретних приједлога за превазилажење настале ситуације.

Али опет је превладала груба сила која је намјерно дестабилизовала ситуацију у БиХ.

Потврђујемо потребу да саме босанскохерцеговачке стране дођу до рјешења о свим кључним питањима, да нема алтернативе дијалогу и компромису, укључујући и параметре организације истински слободних и демократских избора, за које постоје потребни правни механизми.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нећемо се изненадити ако путања политичке линије тзв. међународне заједнице доведе до тога да ће, „уморна од својевољности Босанаца и Херцеговаца“, сама „изабрати“ локалне представнике у структурама власти у властиту слику и прилику. И то ће бити апотеоза западног „демократског“ управљања Босном и Херцеговином.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *