Пентагон признао: САД подржавале биолошке лабораторије у Украјини

0

(фото:Русвесна су)

Пентагон је саопштио да су у последње две деценије САД комуницирале са биолошким објектима у Украјини, пренеле су РИА Новости .

Како наводи агенција, подршка украјинским биолошким објектима је пружена у мирољубиве сврхе, ради побољшања биолошке безбедности, епидемиолошког надзора и заштите Украјине. Реч је о пројектима везаним за медицину и пољопривредни сектор.

Прочитајте још:  Орбан прихватио да Украјини буде послат нови пакет помоћи, али средства за Мађарску остају замрзнута
Укупно су Сједињене Државе ступиле у интеракцију са 46 објеката у Украјини.

Министарство одбране САД тврди да ова сарадња није нарушила законе обе земље. Пентагон такође наставља да пориче развој нуклеарних и биолошких програма на украјинској територији.

Прочитајте још:  Лондон: Више десетина демонстраната противника вакцинације упало у зграду више телевизија, узвикивали: „Сад узимају нашу децу!“ (Видео)
Истовремено, одељење је известило да је после распада Совјетског Савеза Вашингтон финансирао програме за пребацивање војних биолошких објеката бивших совјетских земаља у „мирне здравствене установе“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је Москва оптужила Вашингтон за војно-биолошке активности у Украјини. Саопштено је да руска страна има доказе да су такве активности биле усмерене на јачање патогених својстава низа опасних болести.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *