Пољске службе подстичу странце да нападну белоруске полицајце

0

(фото:Регнум)

Пољске снаге безбедности су пре неколико дана, ноћу, покушале да организују илегалан пролазак групе странаца у Белорусију. Истовремено, стробоскопи су коришћени са пољске стране да би се заслепили белоруски полицајци који су стигли да сузбију покушај пробоја.

Прочитајте још:  Добитник Нобелове награде: Масовна вакцинација је неприхватљива грешка
С обзиром на околности, а и због чињенице да су странци протерани са пољске стране пружали отпор, укљ. коришћењем камења, штапова и бибер спреја, током притвора је примењена физичка сила, наводи Погранични комитет Белорусије.

Сви приведени приведени су на увиђај у јединицу граничне службе. У даљем току догађаја, странци су рекли да су их пољске снаге безбедности испоручиле на белоруску границу, дале им штапове и бибер спреј, а такође су их упутиле како да их употребе против белоруских војних лица.

Ове акције пољске стране директно указују на намерно стварање провокативне ситуације у циљу дискредитовања деловања белоруске војске.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *