Лукашенко: Запад не одустаје од циља, жели да одсече Белорусију од Русије

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Западне земље не одустају од циља да изравнају фронт по руској граници и спремне су да уђу у Белорусију из западног дела Украјине, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.

„Западне земље још нису одустале од циља да изравнају фронт како би се он протезао у правцу: Смоленск-Псков, Смоленск-Брјанск-Курск и одатле до Ростова. Они морају да поравнају фронт. А ми смо удаљени скоро хиљаду километара и тај балкон се мора одсећи. То је њихов циљ, они се неће зауставити, ући ће из западног дела Украјине или још однекуд. Можда ће морати да се воде борбе за западну Украјину да се не одсече. Јер то је за нас нешто попут смрти, не само за Украјинце. Страшне ствари се дешавају унаоколо“, рекао је Лукашенко.

Прочитајте још:  Зока Трилатерала: Лавров није требао ни долазити
Белоруски председник је такође навео шта то помаже земљи да истраје.

„У великој мери се држимо захваљујући правди која и даље постоји у нашем друштву. Ако се тога одрекнемо, онда ће нас помести“, рекао је он.

Раније је Генералштаб Оружаних снага Белорусије изјавио, да НАТО акције поред граница Русије сведоче о порасту војне претње. Између осталог, група НАТО војника је у последњих шест месеци порасла више него дупло како квалитативно, тако и квантитативно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, у Средоземном и Балтичком мору су се појавиле групе које носе крстареће ракете које су базиране на мору, повећана је ваздухопловна групација у Пољској и балтичким земљама. У складу са тим, у Белорусији је покренут низ акција које су усмерене на сузбијање могућих претњи.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *