Рамзан Кадиров је подржао смртну казну страних плаћеника у ДНР

0
кадиров

Лидер руске републике Чеченије Рамзан Кадиров (EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN)

Лидер Чеченије је изразио изненађење реакцијом на пресуду британског политичког естаблишмента који пресуду Врховног суда ДНР назива нелегитимном.

Шеф Чеченске Републике Рамзан Кадиров потврдио је смртну казну Врховног суда Доњецке Народне Републике за тројицу страних плаћеника који су учествовали у ратним дејствима у Украјини. О овоме он написаона вашем Телеграм каналу.

„У потпуности подржавам пресуду Врховног суда Доњецке Народне Републике британским држављанима Шону Пинеру и Ејдену Аслину, као и Мароканцу Саадуну Брахиму због учешћа у непријатељствима у Украјини као плаћеници. Ови људи имају крв на рукама, а сада ће бити кажњени за своје злочине. За остале плаћенике ово је добар разлог да размисле о томе да ли је вредно њихових живота“, написао је Кадиров.

Прочитајте још:  БЕС У БУДИМПЕШТИ: Хладњаче су пуне лешева - Тешко страдање мобилисаних закарпатских мађара код Соледара
Он је изразио изненађење реакцијом на пресуду британског политичког естаблишмента који пресуду Врховног суда ДНР назива нелегитимном.

„Наводно, британске плаћенике заправо треба сматрати ратним заробљеницима, док се мора разумети да је Пинер Шон био тражен у Великој Британији због учешћа у непријатељствима у Ираку и Сирији и да је признат као терориста. Али када је у питању Украјина, за Запад националисти увек постају хероји, а плаћеници и терористи постају прави доброчинитељи“, додао је Кадиров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ББЦ: Истрага о порасту смртности новорођенчади у Шкотској
С тим у вези, подсетио је британске политичаре да „ма колико Степана Бандера звали Махатма Ганди, он то неће постати, као што ваши плаћеници неће постати ратни заробљеници“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *