Ако НАТО уђе у Молдавију, то ће довести до грађанског рата

0

Покушај прекрајања граница, као што је био случај са Југославијом и са српским Косовом, овог пута неће проћи.

Покушај прекрајања граница, као што је био случај са Југославијом и са српским Косовом, овог пута неће проћи, истакао је за Спутњик молдавски политичар и депутат Богдан Цирдја, коментаришући упозорења да Запад припрема војно и политичко присаједињење земље Румунији.

Прочитајте још:  Пентагон је саопштио да НАТО наводно не тражи сукоб са Русијом
Цирдја наводи да су се појавили моћни геополитички играчи, попут Русије, Кине, Индије и Бразила који су озбиљна противтежа Западу и НАТО-у.

„Стога им планови за уништење, слабљење и распарчавање Русије не иду на руку“, истaкао је.

Цирдја каже да би амбиције Румуније и НАТО-а у Молдавији могле би да доведу до грађанског рата у тој земљи, а да би реакција Русије у том случају била жестока.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако НАТО уђе на територију Молдавије, то може аутоматски да изазове грађански рат, војни сукоб са Придњестровљем, а то ће аутоматски изазвати одговор Русије, јер у Придњестровљу има око 1.500 руских мировњака, а ту је и највеће војно складиште у Југоисточној Европи, које се налази у Колбасни“, сматра Цирдја.

Прочитајте још:  Мађарска је осудила обуку украјинске војске под заставом НАТО-а
Он је уверен да би одговор Москве био оштар и муњевит.

„С обзиром на то да Русија има моћну Црноморску флоту, која је наоружана системима „Калибар“, ракетним системима – „Оникс“ и хиперсоничним ракетама „Кинжал“ нико не сме да се игра са Русијом…

Другим речима, на сваки покушај да се пипне Придњестровље и руски мировњаци, одговор ће бити тренутан, веома тежак и поразан. Спреман сам да се кладим у то“, рекао је Цирдја, коментаришући упозорења бившег председника Молдавије Игора Додона да Запад провоцира дестабилизацију у Молдавији како би оправдао „своје војно и политичко приступање Румунији и распоређивање НАТО трупа на територији земље“, те да се процеси наоружањавања и антируске хистерије специјално дешавају да би се оправдало присуство НАТО трупа на територији Молдавије.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *