Ентузијастични Месић: Србија није довољно јака да би била претња региону, ЕУ да убрза процес интеграције Косова*

0

(фото:Алексеј Куденко/Спутњик)

Бивши председник Хрватске Стјепан Месић рекао је да Србија није довољно јака да представља претњу региону упркос наоружавању из Русије и Кине, и да Сједињене Америчке Државе морају више да се ангажују у дијалогу Србије и Косова*.

„Србија више не може да буде претња. Јасно је да неки људи у Србији живе у илузији да су најјачи на овим просторима и да могу да диктирају политику. Србија не може ништа да диктира. Србија много зависи од Русије, ради се о њеном економском интересу, тако да се зато не изјашњава против Русије“, рекао је Месић за Косово прес.

Он је истакао да би ЕУ требало да убрза процедуре за интеграцију Косова* и других земаља Западног Балкана у Европу.

Прочитајте још:  Вучић: Избори 17. децембра
Месић је додао да је неопходно укључивање Сједињених Америчких Држава у процес дијалога Косова* и Србије и као пример навео хрватско-босански процес. Како је рекао Европа без САД није довољно јака да реши проблеме и донесе прави мир.

„Мислим да Европска унија, ако жели да буде принципијелна, мора да убрза европске интеграције Косова* и других земаља Западног Балкана. Видело се током рата у Хрватској и Босни и Херцеговини да Европа није имала моћ да учини све да дође до истинског мира. Европа данас нема лидера, Европа је кратковида у политици у односу на Америку. Стога, Америка мора да буде ангажована, као што је посвећена миру у Босни и Херцеговини, тако ће бити ангажована и на Косову*“, нагласио је Месић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *