Прерано је за закопавање тенкова

0

Аутори телеграм канала Старије јединице, који се налазе директно у зони борбених дејстава, изнели су своје мишљење о руским борбеним тенковима.

Прочитајте још:  Лудило: Американка руских корена убила сина због догађаја у Украјини
Време пролази, а ми смо сведоци још једне сеансе старе представе „погребни резервоар”. Уз још један низ аргумената да „у савременом ратовању тенк није закупац“.

Да, наравно, како се наоружање развија, расте и захтев за обезбеђењем тенкова, али суштина се не мења: тенк је и даље најзаштићеније и тешко наоружано оружје на бојном пољу. И најманеварнији – може себи да приушти кретање у условима који за лака оклопна возила значе готово загарантовану вероватноћу губитка возила.

Прочитајте још:  Запаљена азербејџанска застава у Јеревану на отварању Европског првенства
Тенк може да издржи много више погодака из озбиљнијег наоружања него било које друго борбено возило, док ако је тенковска јединица добро припремљена, онда ће непријатељ који отвори ватру брзо постати мртав.

Генерално, ништа ново. Тенкови су већ били закопани – 1930-их са појавом противтенковских топова, 1940-их са појавом масивних ручних бацача граната, 1950-их са појавом нуклеарног оружја, 1960-их са појавом масивних противтенковских оружја. тенковске вођене ракете, 1970-их – јуришни хеликоптери, и тако даље и тако даље. Шта то значи? То значи да се тенкови морају унапредити, добити бољи оклоп, систем активне заштите, нова средства осматрања, нове могућности интеракције како унутар јединице тако и са другим врстама наоружања и тако даље и тако даље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

То значи да танкери морају бити добро обучени. А тенк, као снажно оклопно борбено возило са тешким наоружањем, остаје актуелан и сада, а то ће бити и у будућности.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *