Израел због иранских претњи позвао грађане да не путују у Турску

0
Израел

Израел (Фото: пиxабаy.цом)

Израел је позвао своје грађане да избегавају Истанбул или да се врате кући ако су већ тамо, чиме је пооштрио савет од 30. маја да се не путује у Турску због иранских претњи Израелцима, саопштио је министар иностраних послова Јаир Лапид.

Прочитајте још:  У Католичкој цркви влада терор: „Ако им кажем за ово, нећу доживети јутро…“
Јаир Лапид је рекао да су огромни напори израелских безбедносних снага спасили животе Израелаца последњих недеља и захвалио турској влади на њеном доприносу.

Израелски безбедносни званичник навео је да је Турска ухапсила неколико осумњичених оперативаца Корпуса иранске револуционарне гарде.

“Позивамо Израелце да не лете за Истанбул, па ако немају неки много битан разлог, не треба да иду у Турску”, поручио је Лапид и додао да ако је већ неко у главном граду те евроазијске земље, треба што пре да се врати у Израел.

Истакао је да терористицке претње “имају за циљ да спрече одлазак Израелаца на одмор, јер бирају на насумичан али намеран начин израелске грађане са циљем да их киднапују или убију”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Патријарх Јерусалимски: Прете нам израелски екстремисти
Техеран је обећао да ће узвратити Израелу и окривљује га за убиство пуковника корпуса Иранске револуционарне гарде Хасана Сајада Ходаија од 22. маја, којег су за воланом аутомобила усмртила два човека на мотоциклу.

Израел није ни потврдио ни негирао одговорност, што је стандардна политика те државе када је реч о оптужбама за атентате.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *