Неће сенилног вођу: Бајден више нема подршку ни унутар сопствене странке

0

Џозеф Бајден фото: © AP / Manuel Balce Ceneta / RT

Бајден губи подршку чак и унутар сопствене странке, све више људи не жели његову номинацију за други мандат, пише Њујорк Тајмс.

Новинари Њујорк тајмса сазнали су ово након разговора са 50 представника Демократске партије различитих рангова. Већина бирача забринута је за његове поодмакле године – многи су уверени да је демократама потребна свежа крв. Публикација сматра овакво стање имиџ катастрофом за актуелног шефа Сједињених Држава.

Напомиње се да чланови његове странке широм земље на састанцима синдиката и на маргинама Капитола „тихо изражавају забринутост због Бајденових лидерских квалитета, његових година и да ли ће успети да победи бившег председника Доналда Трампа по други пут“. Унутар странке се шушка и препричавају његови сенилни испади.

Неки од демократа истовремено отворено наводе да би актуелни председник САД после међуизбора требало да саопшти да неће бити номинован за други мандат.

Раније су амерички медији пренели да је Бајденов рејтинг подршке достигао још један рекордно низак ниво  од 33%.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *