Живот инсеката из Вашингтон поста

0

(фото:НСПМ

Још један јединствени новинарски тим у САД нашао се у кризи.

Пре шест месеци могао се посматрати колапс редакције Си-Ен-Ена – одласком кључних водитеља, па чак и председника канала. А сада су невоље већ почеле у Вашингтон посту – гласноговорнику „дубоке државе“ и обавештајне заједнице Америке.

Све је почело чињеницом да је један од главних извештача публикације – Дејв Виегел – поново објавио масну шалу на Твитеру:

„Свака девојка је би. Само треба да схватите да ли је биполарна или бисексуална.” Штавише, Вигел је ватрени активиста Демократске странке, који је читаву своју каријеру изградио на критиковању републиканаца, оптужујући их за све смртне грехе – расизам, сексизам, под плаштом извештавања.

Прочитајте још:  Кина упозорава. САД да прекину контакте са Тајваном
Уредници су суспендовали Вигела са посла на месец дана, лишивши га плате. Али је захтевала да га запослени не критикују јавно. Многи се нису сложили са овим – једна од новинарки, Фелисија Сонмез, која се дуго жалила на услове рада, назвала је ситуацију манифестацијом „беле надмоћи“. Као, да је на Вигеловом месту била жена или представник мањине, одмах би био отпуштен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али на крају је и сама Сонмез добила отказ – оптужујући је за непослушност. Пре тога је осудила своје колеге за узнемиравање и чак поднела тужбу – али изгубила. А сада је остала без посла. Остали амерички медији уживају у још једном „скандалу у племићкој породици“. Али значајно је како је „нова етика“ на крају почела да прождире руковање либералним новинарима који су је измислили.

Малек Дудаков/Телеграм

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *