20.000 плаћеника у украјинској војсци

0

Украјинска војска (Фото: РИА Новости)

На страни Украјине ратује 20.000 страних бораца, изјавио је у интервјуу за Скај њуз грузијски командант Мамука Мамуашвили, који такође учествује у непријатељствима у Украјини у саставу страних трупа.

– Од 70 до 80 одсто милитаната пролази кроз грузијску јединицу, рекао је Мамуашвили британској публикацији. Према његовим речима, од 20.000 плаћеника, 3.000 су британски поданици, док грађани САД чине трећу највећу групу. Сама Украјина званично не оглашава број војника који се боре на њеној страни.

Према речима Мамуашвилија, већина страних бораца дошла је да ради као војни инструктори. Према његовим речима, батаљон се формира у мање јединице специјалних снага за борбу против Оружаних снага РФ.

Специјална операција демилитаризације и денацификације Украјине спроводи се од 24. фебруара по налогу руског председника Владимира Путина. Велики број страних плаћеника супротставља се Русији у редовима Оружаних снага Украјине.
Раније је Врховни суд ДНР осудио на смртну казну двојицу држављана Велике Британије и држављана Марока – Ејдена Еслина, Шона Пинера, Садуна Брахима . Оптужени су се изјаснили кривим за тероризам и покушај преузимања власти силом.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *