Чомски: Овакве цензуре никад није било, одмах вас прогласе за Путиновца и комунистичког пацова

0
нуклеарног

Ноам Чомски

Цензура и потискивање чињеница у америчким медијима достигло је „сулуде” нивое, изјавио је недавно у интервјуу америчкој организацији Масачусетс пис екшн истакнути амерички лингвиста, историчар и филозоф Ноам Чомски, а преносе Вечерње новости.

Овај 93-годишњи научник је рекао да у свом дугом животу није видео ништа слично и напоменуо да је он једина жива особа која је писмено осудила Минхенске споразуме одмах након њиховог потписивања.

– Ја имам одређено искуство. А такву цензуру и репресију као данас нисам видео. Чак је и забрана гласова из Русије… једноставно сулуда! Зашто не бисмо знали шта Руси говоре? Зашто да идем на Ал Џазиру да сазнам шта говори руски министар спољних послова?, протестовао је Чомски.

Према његовим речима, цензура у америчким медијима достигла је такве крајности да такве информације објављују само маргинални амерички сајтови.

Истовремено, они који их објављују бивају оцрњени и проглашени за „Путинове присталице“ и „комунистичке пацове“, приметио је научник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *