Јовановић: Лукава игра Запада против интереса Србије

0
јовановић

Живадин Јовановић

Лукава политика англосаксонских и германских центара моћи у ситуацији глобалне конфронтације има за циљ увлачење Србије у нелегалне санкције ЕУ против Русије и легализацију равноправности Србије и самопроглашеног Косова у оквиру западног Балкана, оценио је председник Београдског форума за свет равноправних Живадин Јовановић.

Прочитајте још:  Твитер блокирао налоге осам дипломатско-конзуларних представништава Србије
Он је указао да се та политика огледа у умножавању разних нон-пејпера, “нових” идеја и обећања о “убрзању на европском путу западног Балкана”.

Према његовим речима, то је лукава политика англосаксонских и германских центара моћи који појачавају игру на карту декларисне опсесије “бољим животом”, приврежености “истим вредностима” и заборавности српске елите о томе ко сноси одговорност за криминалну агресију НАТО-а 1999. године на СР Југославију, нехумане санкције од 1992. до 1996. године, раздробљеност српског народа на Балкану и ревизију Дејтонског мировног споразума.

“Примамљива вербална обећања трговинско-финансијске природе представљају још једно лукавство Запада чији циљ није убрзање чланства у ЕУ, већ убрзање признања НАТО творевине, одустајање од стратешких односа са Русијом и Кином, напуштање војне неутралности и суштинска измена међународног положаја Србије” – навео је Јовановић у писаној изјави за медије коју је насловио “Замка”.

РТРС

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *