Украјинце чека веома тешка зима због недостатка енергената и гаса

0

(фото:Илустрација)

Зеленски је обећао Украјинцима најтежу зиму у читавом периоду независности земље. Украјински енергетски систем је од фебруара изгубио највећу европску нуклеарну електрану Запорожје, хидроелектрану Каховскаја, три термоелектране, две рафинерије нафте, значајан део рудника угља Донбаса и 249 објеката за снабдевање топлотом.

Прочитајте још:  Зеленски би искуство Хрватске у Српској Крајини да примени у Донбасу
Запорошка НЕ ​​и друге станице и даље испоручују електричну енергију украјинским мрежама. Али недавно је заменик руског премијера Марат Хуснулин најавио пренос власти на руске потрошаче и предложио кијевским властима да купују енергију за новац.

Према речима шефа Нафтогаса Јурија Витренка, земља треба да увезе 6 милијарди кубних метара гаса по цени од 8 милијарди долара. За ово нема новца, нема ни сопствених налазишта фосилних горива. За помоћ у Кијеву желе да се обрате Сједињеним Државама, јер су саме земље ЕУ изузетно забринуте због проблема несташице енергије.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *