Чајничка Краснице спаси народ свој.

0

(фото:Васељенска)

Лов на злато у Чајничу или продавање магле у неразвијеним општинама изгледа да иде на руку дотичном Бошњаковићу,али само у Чајничу јер су га свуда друго протерали.

Дође човек из Тузле,бивши полицајац за време рата и још свашта нешто у то време, што се чајничанима не би свидело, дође човек који је и из Аустралије побегао а не само из Тузле да би се играо са овим напаћеним народом, а коло је повео на аустралијској берзи… и ево игра по Грамушовићима,Мајдану,Брахи и иде ка Берковићима, али као да кораке баш добро не зна. Народ га дочекао раширених руку, нема народ где да заради марку, а он даје чак 70КМ. Нема народ кажу где да заради а живи у месту које је богато сријемошем, зовом, копривом, гљивом, смрековом бобом, разним чајевима,што се све откупљује и то за фине паре.

(фото:Васељенска)

Чајниче је богатом пре свега традицијом,културом, Чајничком иконом, црквом, свежим зраком, прелепом природом,шумом, где се на све начине може узети новац, али не.. 70КМ је супер поготово кад радиш до 13часова а пишу ти дневницу,или те одведу на излет а исто дневница се пише.Да ли је неко радио код приватника? Је ли вам чудно ово? Још на Свету недељу се ради, нема празника, а Чајничка Богомајка све то посматра и моли Бога за спасење овог проданог народа.

(фото:Васељенска)

Бирају људи новац а не зна шта ради својој природи,свом граду. Не знају да ће исти тај новац сутра дати за лекове ако дође до онога што на крају исходи. А можда им ни тај новац неће помоћи. Нико не изгугла о том Ликосу, да види ко је тај Бошњаковић, шта је Медени бријег,шта Браха,СНК метали доо, и многе друге његове измишљене фирме.Сви су једва дочекали да у изборној години доведи овакву фирму, која има вишак пара па донира све и свашта, па запошљава раднике, није то лоше…а не знају јадни да за пар година неће имати народа да живи овде и да неће имати више икога да гласа док ископају све што се ископати може и продају. А наш народ ће добити мрвице новца,и понеку болест.

Прочитајте још:  Марија Алимпић: Литијумско лудило не зна за границе, Словенци преко Додика трују Републику Српску
(фото:Васељенска)

И изгласаше сви да се истражује нешто што се већ истражило 70их година, и обећаше запослити угрожене људе и гле чуда… међу првима се запосли начелников син. Јадан, нека су дете угрожено примили. О осталима да не говоримо, угроженост нико није видео. И крећу да раде људи, кажу само узорке узимају, ретко које домаћинство да су питали могу ли копати у њиховој земљи. Крију се по шуми, ауто увуку што се ближе може копању. Извршише и хеликоптерско снимање електромагнетним пољем и нико ништа. А рекоше чим буде нешто штетно за околину и људе- стопира се. Свима само новчанице испред очију лете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дотични Младен Стевановић ,менаџер Ликоса, на Чајничком дневнику понавља једно исто научено ко папагај, а можете претражити и видети да се хеликоптером и тим снимањем тражи злато а и колико је штетно. Ако мало погледате њихове странице, постоје од марта, са мноштво лажних профила који хвале њихов рад и љубитељи су природе. Колико они воле на друштвеним мрежама природу то је немогуће, као да иду да саде сваки дан по 100 стабала , а не да их крче и копају бушотине.

(форо:Васељенска)

И онда одеш да прошеташ крајевима куда узимају узорке и затекнете катастрофу. Љубитељи природе преградише поток врећама са песком и пумпом узимају воду за испирање свог злочина. Где одлази та вода после прања? Иако вешто радници причају како само узимају узорке, друга екипа буши дан и ноћ… домаћину дају пар хиљада марака, на његовој земљи изрове пут,наспу,искрче шуму, ископају рупе и оставе све тако. Питање је да ли за све имају дозволу? Пишу о очувању природе,ниског растиња а све ОНИ уништише. И сви ћуте… добра лова. Чист интерес. А шта нас чека сутра? Да ли ће кренути да копају у Медошевићима где има литијума? Објаве људи на свом сајту у ком селу шта има и онда поштеном сељаку прича причу да само копају да истраже да ли има било шта. Кад ископају онда ће бити касно. Питам се да ли се Ви тамо у Чајничу бојите светиње коју имате, шта радите том малом месту? Ако сте неинформисани па увек можете питати Гугл, шта је литијум, шта је руда, а пре свега и најбитније ко је Милош Бошњаковић и шта ради овдје???!!! До када ће Вам драги моји Милош , а требао је да се зове Мухамед, лепше му стоји, играти по Вашој дедовини и уништавати Ваш крај? До када ћете се продавати за 70КМ? До када ће Вам бити пречи новац него живот ваш и ваше деце, унучади? Што пре отворите очи пре ћете бити спасени.

Прочитајте још:  Против Вацића Вучић, другосрбијанци и део националног блока!
(фото:Васељенска)

И молимо ти се Чајничка Краснице, спаси народ овај, отвори им очи. О, Божија Мајко, Заштитнице свима, Краснице Чајничка, Дародавко блага, у Тебе се уздам и Теби притичем, смилуј се, помози, у Теби ми снага. Сажали се мени, избави од беда и приклони ухо мољенију моме, Ти нас много волиш, помоћи ћеш нама, помози и мени слузи немоћноме. Жалосно мољење прими, не одбаци, обрадуј, успокој Твоје верне слуге, који име Твоје поштују и љубе, и у Тебе наду никада не губе. Амин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *