Хрватском пилоту, који је у Србији оптужен за злочин на Петровачкој цести 1995. године, уручено признање „Јунак Домовинског рата“

0

(фото:НСПМ)

 Хрватском ратном пилоту Данијелу Боровићу, који је у Србији оптужен за ратни злочин, у Вараждину је свечано уручено признање Удружења хрватских бранитеља “Јунак Домовинског рата”.

Прочитајте још:  Да ли je русофобија једино што ЕУ може да понуди Западном Балкану
Признање му је уручио председник Удружења Младен Павковић, који је истакао да тим чином настоје да се захвале пилоту који је у фебруару 1992. године извршио прелет авионом од Бихаћа до Пуле, чиме је Хрватска добила први надзвучни борбени авион, пренела је Хина.

Павковић се осврнуо и на оптужнице против хрватских војних пилота, међу којима је и Боровић, због бомбардовања избегличке колоне током акције Олуја и навео да хрватски бранитељи, као и Министарство бранитеља и Влада Хрватске, сматрају да они нису злочинци, него јунаци Домовинског рата.

“На овај начин бранитељи желе да кажу: ви желите да осудите јунаке Домовинског рата, а ако желите некоме да судите имате своје, имате оне који су нападали хрватску државу, па њима судите до миле воље”, казао је Павковић.

Прочитајте још:  Сирене у Косовској Митровици!!!!
Боровић је нагласио да би “агресор хтео да наметне да има право одлучивања и неким лажним оптужницама да поравна ситуацију из 1995. године, која је одавно јасна”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Хашки суд је рекао да ту није било ничег ненормалног, да је све било у склопу војне акције Олује која је међународно призната, легитимна, казао је Боровић и додао да оптужнице не смеју да се прихвате.

ФоНет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *