„Косовски Албанци мисле да су безгрешни“: Оштра критика руског дипломате у УН упућена суду у Хагу

0
хаг, школе, хагу

хаг(фото:Еуропол)

Нечињење Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) у вези са злочинима које су починили лидери косовских Албанаца навело је владу у Приштини да верује да су „потпуно безгрешни“, изјавио је заменик амбасадора Русије у Уједињеним нацијама Генадиј Кузмин.

Обраћајући се Савету безбедности УН у уторак, Кузмин је поменуо извештај Парламентарне скупштине Савета Европе од 7. јануара 2011. о злочинима које је починила такозвана ОВК 1998- 2000, преносе медији.

Прочитајте још:  Руски држављани све више отварају рачуне у Србији
Извештај је „расветлио злочине против човечности, ратне злочине, систематске отмице и убиства, као и трговину телесним органима у индустријским размерама“, рекао је руски дипломата.

„Изненађујуће, ни МКСЈ ни Међународни резидуални механизам за кривичне судове као његов наследник нису имали питања за оне који су поменути у извештају“, саопштио је руски дипломата на састанку Савета безбедности УН о извештају Међународног резидуалног механизма за кривичне судове.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *