Криминалци напали снаге безбедности у Мексику, 10 мртвих

0

(фото:ЕПА)

Три припадника мексичких снага безбедности су рањена, а 10 осумњичених криминалаца је убијено у пуцњави у држави Мексико која се граничи са главним градом Мексико Ситијем, саопштили су државни званичници.

Тужилаштво државе Мексико је на Твитеру објавило да је током операције у малој општини Текскалтитлан “тешко наоружана група” напала припаднике снага безбедности, од којих су тројица задобила повреде које нису опасне по живот.

Прочитајте још:  Захарова: Украјинско оружје се шверцује и на Балкан
У међувремену, убијено је 10 осумњичених криминалаца, а ухапшена су седморица, од којих су четири рањена, преноси Ројтерс.

Снаге безбедности заплениле су 20 комада дугих цеви, пиштоље, експлозивне направе, пет возила, панцире, војне униформе и комуникациону опрему.

Прочитајте још:  ДВЕ СИЛЕ КЛИЗЕ КА СУКОБУ! Кина има новог и веома моћног непријатеља
Насиље у Мексику је порасло након што је бивши председник Фелипе Калдерон послао војску на улице да се бори против трговаца дрогом 2007. године, што је изазвало талас злочина који не јењава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Распрострањено насиље отежава владавину председника Андреса Мануела Лопеса Обрадора, који је обећао да ће смирити ситуацију у земљи блажим приступом у суочавању са криминалом.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *