Градоначелница Ниша пијачарима наплатила 33 таксе

0
Драгана Сотировски

(фото:Србин инфо)

“Имам три тезге на Тврђавској пијаци и прекршајни налог” – каже Нишлија након што је на свом комбију видео обавештење због непрописног паркирања. Истиче да продавце нико није обавестио да је од јуче забрањено паркирање код Тврђаве за теретна возила, па сматра да су и они који редовно плаћају тезге оштећени због контролисања ванпијачних продаваца.

Контроле ванпијачне продаје, због које су продавци са Кванташке пијаце у Нишу три дана блокирали пут ка Нишкој Бањи, настављене су и синоћ. Док су првог дана надлежни паркиране комбије са робом упућивали на Кванташку пијацу, други дан је протекао уз прекршајне налоге за паркирање и то и онима који плаћају тезге на Тврђавској пијаци.

– Свима нама је достављен налог, поставили су јуче поподне знак забране паркирања за теретна возила од 12 до 7 сати ујутру код Тврђавске пијаце. Нити смо били обавештени, ништа. Ја сам синоћ оставио возило и отишао сам да спавам, јер имам три трезге на Тврђавској пијаци баш ту где је остављено возило. Испада да је у склопу ове акције, ја не продајем ван пијаце – каже један од продаваца.

Прочитајте још:  НАШИ ЈАДИ: У Албанији Срби немају право ни на име, Ник у Црној Гори одређује састав владе!
У обавештењу пише да је потребно да преузме прекршајни налог у комуналној милицији, јер га нису затекли на лицу места.

– Морам да се јавим, шта да радим, велика је вероватноћа да се иде на судско одлучивање – наводи Нишлија, пишу Јужне вести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Где сада могу да се паркирају продавци који плаћају тезге, као и да ли на овај начин контрола ванпијачне продаје штети и онима који се тиме не баве још нема одговоара из Управе за комуналне делатности и инспекцијске послове, као ни из ЈКП „Тржница“.

Подсетимо, продавци са Кванташке пијаце у Нишу блокирали су пут ка Нишкој Бањи три дана заредом, са захтевом да надлежни сузбију ванпијачну продају у граду.

Прочитајте још:  Илија Петровић: Пријатељство - на србском језику
Састанак са градоначелницом имали су прекјуче, а након њега најављене су појачане акције контроле.

Контролу је у зору почела градоначелница Драгана Сотировски заједно са директором ЈКП “Тржница” и инспекцијама, обилазила је Тврђавску пијацу и околне улице, а уместо казни наплатили су 33 таксе.

Јужне вести

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *