Израелски Врховни суд одбацио жалбу Јерусалимске патријаршије

0

(фото:Борба за веру)

Врховни суд Израела је 8. јуна донео одлуку којом одбацује последње покушаје Патријаршије да поништи пресуду донету у јулу 2017. којом је радикална израелска организација Атерет Коханим успела да експропријаше имовину Грчке православне патријаршије у Јерусалиму код Јафа капије (Баб Ал-Кхалил) у Јерусалиму.

Ова одлука долази упркос правној борби коју је Патријаршија водила последњих седамнаест година.

Прочитајте још:  У Украјини се припрема други талас црквеног раскола уз подршку Сједињених Држава
Патријаршија је одлуку суда сматрала неправедном и без правног и логичног основа, јер су радикална организација и њене присталице користиле погрешне и незаконите методе за стицање хришћанске некретнине у једном од најважнијих места арапског исламског и хришћанског присуства у Јерусалиму.

Патријаршија је последњих година покренула правну, медијску и дипломатску кампању, у којој је имала велике трошкове, на правном и дипломатском плану, како би извршила притисак на израелске власти да спрече радикалне организације да заплене ову имовину. Међутим, покушаји су осујећени, како преноси сајт Патријаршије, притиском ових радикалних организација и њихових агената који их подржавају у круговима одлучивања.

Патријаршија је потврдила да ће наставити да подржава палестинске станаре у њиховој постојаности на овим хришћанским имањима и да је непоколебљива у борби за обуздавање расистичке политике и агенде екстремистичке деснице у Израелу, усмерених на нагризање вишеструког идентитета града Јерусалима и наметања нове реалности унутар њега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба за веру

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *