Влада Србије ограничила извоз житарица на тромесечном нивоу, а малинарима ће исплатити дуг

0

(Фото Влада Републике Србије/С.М.)

Влада Србије изменила је данас ;Одлуку о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа и у циљу олакшаног извоза увела квантитативно ограничење извоза на тромесечном нивоу, уместо на месечном, саопштила је данас Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада је, на данашњој седници како је наведено, донела Уредбу о ванредној интервентној мери подршке произвођачима брашна и за те намене определила 160 милиона динара.

Подршка ће се односити на произвођаче регистроване за обављање делатности млинарства на дан 15. новембра 2021. године, а који су испоручивали брашно у паковањима до пет килограма, укључујући и пет килограма, типа „Т-400 глатко” и „Т -500”. На тај начин биће, како је наведено, одржан досадашњи обим производње брашна и спречен потенцијални поремећај на тржишту који би могао да изазове несташице.

Усвојена је и Уредба о критеријумима за доделу подстицаја послодавцима који запошљавају новонастањена лица у Србији.

„Уредба представља важну меру за прилагођавање послодаваца новим условима пословања на међународном конкуретном тржишту у периоду значајне инфлације”, наведено је у саопштењу преноси Бета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додаје се да ће Уредба омогућити подстицаје домаћим послодавцима уз задржавање једнаког фискалног оптерећења, како би зараде које исплаћују страним држављанима или домаћим повратницима, као и лицима образованим у иностранству, биле конкурентне зарадама иностраних послодаваца. Уредба ће, како је наведено, обезбедити развој Србије као релевантног учесника на међународном тржишту, кроз подршку конкурентности домаћих послодаваца, а истовремено ће утицати на побољшање демографске слике у Србији.

На седници је донета одлука о отварању сезонског граничног прелаза за међународни ваздушни саобраћај путника „Поникве” у периоду од 1. априла до 31. октобра ове године у циљу поједностављења процедура за реализацију међународних летова.

Прочитајте још:  Небојша Катић: Ова инфлација није пролазна, тек ћемо је осетити!

Како је у овом периоду повећан број туристичких манифестација, отварањем овог граничног прелаза значајно би се повећао и број међународних летова, што би представљало значајну улогу у привлачењу и одржавању економских активности у региону Западне Србије, па самим тим и повећање нивоа запослености и развој инвестиција.

На данашњој седници донета је и Одлука о отварању сталног граничног прелаза за међународни водни саобраћај путника и роба са свим инспекцијским службама „Бачка Паланка”, чиме ће бити омогућено ефикасније спровођење граничних процедура домаћих и страних бродова на том граничном прелазу на реци Дунав.

Тиме ће се, како је наведено, створити услови за обављање граничне контроле свих пловила на уласку у Србију која долазе из правца Мађарске и Хрватске, као и свих пловила на изласку из Србије.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *