украјини

Све тежи положај страних плаћеника у Украјини (ЕПА ЕФЕ -А.В.)

САД се и даље навикавају на идеју да је неколико америчких плаћеника сада заробљено. Први – Алекс Друк – служио је као наредник у америчкој војсци у Ираку.

Други – Енди Хјун – провео је четири године у америчком маринском корпусу, али није имао никаквог борбеног искуства.

Прочитајте још:  УЖАС! Невакцинисани отац изгубио је старатељство над дететом
Њихови пријатељи плаћеници кажу да су покушавали да задрже напредовање руских тенкова код Харкова. И мислили су да им организују замку – иако су и сами у њој завршили. Несрећни плаћеници су страдали од експлозије сопствене противтенковске мине, а затим су заробљени.

Конгресмен Адам Кинзингер – један од републиканских јастребова – одмах је изјавио  да су ови плаћеници наводно служили у редовима регуларне украјинске војске. И зато, кажу, потпадају под Женевску конвенцију. Роберт О’Нил – бивши маринац који је учествовао у елиминацији Осаме бин Ладена – саветовао је  да се психички припреми за смртну казну за плаћенике.

У САД, за разлику од Британије, нико од званичника није позвао да иде да се бори за Украјину. Стога ће Бајденова екипа, како то воли да ради, покушати да се ослободи одговорности за судбину плаћеника. Ипак, покушаће да искористе прилику са својим судом да покушају да поврате интересовање за Украјину међу Американцима – који су усред кризе на то већ заборавили.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков/Телеграм

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *