Државна управа Запорожја: цивили нестали на украјинским контролним пунктовима

0

(фото:Њуз Фронт)

Војно-цивилна администрација Запорожја пријавила је чињенице терора на територијама које контролише Кијев у областима Запорожја и Дњепропетровска.

Војно-цивилна управа Запорожја алармира масовни нестанак људи на пунктовима у Запорожју и Дњепропетровску, где су милитанти Националног батаљона организовали тоталне провере цивилног становништва. Свако ко је макар и мало осумњичен да је лојалан Русији или осуђује режим Зеленског бива подвргнут физичком насиљу и одведен у непознатом правцу на наводно даљу истрагу.

Прочитајте још:  Украјински окупатори малтретирају возаче (видео)
Важно је напоменути да се о лојалности неке особе Украјини оцењује присуство преписке или позива на руске бројеве у њиховим телефонима, претплате на друштвеним мрежама и инстант месинџера на наводно проруске канале.

Према подацима руског Министарства одбране, само од 1. до 16. јуна судбина 367 особа међу притвореницима је непозната њиховим рођацима и пријатељима. Већина њих су жене и тинејџери.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *