Француски суд наредио уклањање 4Г антена након што је умрло 40 крава

0

(фото:Борба за истину)

Француски судови наложили су ову меру без преседана како би утврдили утицај антене. Животиње су се мање храниле, боловале од болести и мање су производиле млека након постављања 4Г торњева у близини, тврде њихови власници.

Прочитајте још:  Француске власти најављују ограничења у потрошњи воде због суше
Телефонска релејна антена Оранге 4Г мреже налази се у близини комуналне пољопривредне задруге познате као “GAEC de Coupet“ u Mazeyrat-d’Allieru (Haute-Loire).

“Са свог трактора видим да су само кожа и кости. Довољно је да заплачеш.“ С друге стране мале цесте која вијуга дуж његовог поседа, недалеко од града Mazeyrat-d’Allier, у departmanu Haute-Loire, Frédéric Salgues може уочити оно што сматра узроком проблема с кравама, мање од 300 метара даље: торањ за мобител који је наручио Оранге 28. јун 2021.г.

Разапет између беса и потиштености, узгајивач, који са супругом Géraldine и братом Yannickom води комуналну пољопривредну задругу Gaec de Coupet, ипак је почео враћати наду. Управни суд у Clermont-Ferrandu наложио је 23. маја престанак рада 4Г антене на период од два мјесеца.

Ова мера, без преседана у Француској, требала би ступити на снагу у року од три месеца. Циљ је провести стручну процену како би се “утврдила потенцијална узрочна веза између понашања говеда и ове антене“. Управни суд истиче “значајан пад у квалитети и количини произведеног млека, озбиљан поремећај у понашању стада и његову добровољну исхрану те ненормално високо угинуће. Стојећи испред свог стада Prim’Holsteina, црно-белих крава које су прваци у млечној продуктивности, г. Salgues је био узнемирен. “Све су мршаве“, рекао је. “Оне не устају ноћу да једу, а готово уопште не пију. А ова, која остаје потпуно мирна са забијеном чељусти са стране и спуштеном главом, видите да то није нормално понашање!“ Затим је додао: “Ове краве су тужне.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Кирилов: Окрутност и агресивност украјинских војника према цивилима дело опојних дрога
Његов брат Yannick показао нам је календар задруге која прикупља млеко свака два дана. Количине су пажљиво забиљежене. У јуну 2021. просек је био 4.200 литара. Дана 3. јула, мање од недељу дана након што је антена пуштена у рад, Salgues је регистровао 3.792 литре. У данима који су уследили пад је био запањујући: до краја месеца пао на 2700 литара.

Од тада се производња није опоравила. Поврх тога, ту су и друге потешкоће. “Имали смо 40 мртвих говеда у временском раздобљу од 11 месеци, за разлику од десетак у нормалним временима.“ Репродукција постаје неизвесна. “Haute-Loire Health Defense Group, удружење које прати здравље животиња у сарадњи с јавним органима, помно прати Gaec de Coupet. Постоје врло узнемирујући феномени у смислу понашања животиња са животињама које не једу и не пију”, каже његов директор Julien Bachellerie. Прегледали смо све уобичајене хипотезе и нисмо пронашли ниједну која се истиче. Квалитет хране или воде, начин узгоја, присутност болести… ништа се није могло истицати. А обдукције нису откриле ништа.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину.

Борба за истину/Логично.цом

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *