Не дозволите да верска нетрпељивост прајда остане непримећена

0

Сваког јуна током месеца „прајда”, нон-стоп смо окружени порукама које славе хомосексуалност, трансродност и друга слова у LGBT акрониму. Велике освешћене компаније се утркују која ће више да покаже подршку LGBT агенди – уђите у било коју велику продавницу у јуну и свуда ћете видети дугине боје и дисплеје јарких боја који истичу производе с LGBT тематиком, од одеће за малишане с порукама као што је „Љубав је љубав“ до псећих огрлица украшених дугиним заставама. Током месеца „прајда”, људи и компаније на мрежама као што су Линкед-ин, Фејсбук и Твитер обојиће иконице у боје дугине заставе, библиотеке и друштвени центри биће домаћини посебних догађаја с LGBT тематиком, а геј барови ће спонзорисати наступе краљица дрега „намењене породицама“. Спортски тимови ставиће LGBT ознаке на дресове играча, а екрани око стадиона засуће навијаче LGBT сликама. А читавог месеца порука је иста: ако у потпуности не прихватате LGBT агенду, ви сте фанатик кога треба отказати.

Међутим, у овој прослави хомосексуалности и трансродности изгледа да се игнорише чињеница да је реч о директном нападу – заиста, отвореној нетрпељивости – на огромну већину религиозних грађана у Америци и свету. На пример, према учењу Католичке цркве, евангелистичких протестаната, православних хришћана, ортодоксних Јевреја и муслимана, постоје само два пола/рода, а хомосексуалност је недозвољено понашање.

Затим, свете књиге три главне религије слажу се да постоје само два пола/рода. Старозаветна књига Постања каже: „И створи Бог човека по обличју свом, по обличју Божјем створи га; мушко и женско створи их.” (1:27) Исто тако, Куран каже: „Да их је створио у пару — мушко и женско“ (53:45) и „Од људског бића је направио од њега пар, мушко и женско“ (75:39). Дакле, Бог је створио само два пола/рода, а не преко 70 њих, како тврди Фејсбук.

Прочитајте још:  Проглас просветних радника и радница Србије због злоупотребе деце у политичке сврхе

Што се тиче хомосексуализма, свете књиге све три главне религије сагласне су о неморалности таквог понашања. Трећа књига Мојсијева каже: „С мушкарцем не лези као са женом; гадно је“ (18:22) и „Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица“ (20:13). Исто тако, у Новом завету, Свети апостол Павле пише у Посланици Римљанима:

„Зато их предаде Бог у срамне страсти. Јер и жене њихове претворише природно употребљавање у противприродно, а исто тако и мушкарци оставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајући на себи одговарајућу плату за своју заблуду.” (1:26-27)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Опет, у Првој посланици Коринћанима, Свети апостол Павле пише:

„Или не знате да неправедници неће наслиједити Царства Божијега? Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници, ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни опадачи, ни отимачи, неће наслиједити Царство Божије.” (6:9-10)

Што се тиче хомосексуализма, Куран каже:

„И сетите се када је Лот грдио људе свог народа, говорећи: ’Да ли чините срамно дело које нико раније није учинио? Ви[men] жудите за мушкарцима уместо за женама! Ви сте сигурно преступници… Зашто ви, мушкарци, жудите за ближњима, остављајући жене које је ваш Господ створио за вас? Заправо, ви сте преступници.’” (7:80-81; 26:165-166)

Свака особа, а посебно оне неверујуће, могу слободно да се не слажу са овим одломцима из Библије и Курана. Међутим, оно што људима није дозвољено јесте да кажу да када подржавају LGBT агенду и месец поноса, они заправо нападају веровања Католичке цркве, евангелиста, православних хришћана, ортодоксних Јевреја и муслимана.

Прочитајте још:  Екс-ју република разматра обавезну вакцинацију, спрема се спин и у Србији

Стога, кад год нека компанија или појединац покажу подршку LGBT агенди и месецу поноса, знајте да они у ствари отворено понижавају веровања хришћана, Јевреја и муслимана. Значајно је да су ове фанатичне акције противне суштинском веровању левице: толеранцији. Дакле, следећи пут када видите некога да подржава месец поноса, питајте га зашто је нетолерантан према хришћанима, Јеврејима и муслиманима. Само чекајте да почну да замуцкују. Дужност сваког верника јесте да укаже на верску нетрпељивост. Можда ће, ако буду свесни тога, људи променити поступке и понашање; ако не буду, онда треба да нађемо нове пријатеље или да купујемо на другим местима. Зашто бисмо давали свој новац радњама које не само да не поштују већ и отворено вређају нашу веру?

Аутор: Роберт Сидлецки

Извор: ИФН

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *