Путин је оцртао границе „предруске“ Украјине

0

Владимир Путин (фото: РИА Новости / Михаил Климентьев)

Новоросија нема никакве везе са Украјином.

Ово је изјавио руски председник Владимир Путин данас на Петербуршком међународном економском форуму (СПИЕФ), преноси дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Да ли је Аустрија легализовати "зелени вал" који је покренуо точак Немачке економије?
„Новоросија је настала као резултат неколико ратова са Турским царством. Украјина нема никакве везе са овим. Украјина је дошла у састав Руског царства са три територије: Кијевом, Житомиром, Черњиговом.То је све. Сложили смо се са овим.

Да имамо бар партнерске односе са Украјином, не би било проблема ни на Криму, када би се људи који тамо живе третирали са поштовањем. То никоме није пало на памет. Све су радили својим рукама, негујући национализам“, рекао је Путин.

Прочитајте још:  Дрон пао на Белгород - погодио стамбену зграду
Православни активиста Кирил Фролов сматра да је Путин „дао зелено светло за ослобођење Новоросије и Северске Русије“.

„Очигледно је да је Владимир Путин имао у виду Благовешченско примирје у другом руско-литванском рату 1503. године, по коме је Северска Рус поново уједињена са Русијом, на челу са руским градом Черниговом, чији је рођени светитељ Кијевски и московски митрополит Алексије (Бјаконт) ) један је од оснивача престонице статуса Москве и будуће Слобожаншчине, где је Москва изградила градове Харков, Суми, Чугујев, Путивл, Изјум и многе друге. Ово предавање није толико о историји, колико о актуелној политици и СВО“, написао је Фролов на свом ТГ каналу.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *