У Украјини погинуо плаћеник из ЦГ; Кнежевић: Хоће ли Ранко Кривокапић послати Лаврова на воз?

0
туча

(Фото:: Пиксибај)

Након информације да је црногорски држављанин погинуо у Украјини, огласио се и један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић, упитавши да ли ћемо сад послати 20 војника у Летонију?

Прочитајте још:  Мађарска: Нема помоћи Украјини
Руске снаге убиле су у Украјини једног црногорског држављанина који је као плаћеник ратовао на страни украјинске војске против Русије.

Према подацима до којих су дошли руски истражни органи, међу 6.956 плаћеника из читавог свијета који ратују против Руса у Украјини, нашла су се и два црногорска држављанина.

Биће посебно занимљиво, открити на који начин су се ова два црногорска држављанина обрела на ратишту у Украјини и ко је учествовао у њиховом регрутовању на страну украјинске војске, пише Борба.

Према руских подацима поред два држављанина Црне Горе, на украјинској страни, као плаћеници су се борили: 204 држављана Хрватске, 167 држављана БиХ, 156 лица са тзв. Косова, 150 грађана Албаније, и 79 држављана Северне Македоније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  УПАД У РУСКУ ЗОНУ ИНТЕРЕСА: Како су турски специјалци дошли у Карабах преко Казахстана
Након информације да је црногорски држављанин погинуо у Украјини, огласио се и један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић, упитавши да ли ћемо сад послати 20 војника у Летонију?

„Међу 6956 плаћеника из читавог свијета који ратују против Руса у Украјини, била су и два Црногорца. Кажем “била”, јер је један нажалост погинуо. И што ћемо сад? Да шаљемо 20 војника у Летонију, или ће Ранко Кривокапић послати Лаврова на воз? Свети Петар нас је најбоље знао“, саопштио је Кнежевић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *