Финска наставља да купује руски гас

0
Газпром

газпром(фото:РТ)

Председник Управног одбора Новатека Леонид Микхелсон рекао је да Финска наставља да купује руски гас, рекао је он на брифингу током Међународног економског форума у ​​Санкт Петербургу (СПИЕФ).

Прочитајте још:  СРАМНО! Црна Гора увела санкције Русији
Он је напоменуо да је земља напустила гас из гасовода, али да наставља да купује течни природни гас из фабрике Криогас-Висотск.

„Финска је рекла да нећемо куповати из цеви, али ћемо купити ЛНГ. Званично речено. Оптерећење је веће од пројектованог капацитета, јер ми продајемо све што имамо“, рекао је Михелсон.

Од 1. априла у Русији је на снази за непријатељске земље правило које их обавезује да испоруку руског гаса плаћају у рубљама. Да би то урадили, потребно је да отворе рачун у рубљама и страној валути код Газпромбанке, плаћање се може пренети у валути уговора, затим банка конвертује средства и преноси уплату Газпрому у рубљама. Финска је раније одбила да испоштује овај услов, стога, „Газпром» прекинути испоруку гаса у ту земљу.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *