КОЛИКО ИМА СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА У УКРАЈИНИ И ОДАКЛЕ ДОЛАЗЕ? Табела руске војске

0

Украјинска војска (Фото: РИА Новости)

Највећи део страних плаћеника у Украјину је стигао из Пољске, Канаде и САД, рекао је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков на брифингу.

„Дакле, међу европским државама неприкосновени лидер по броју и пристиглих и погинулих плаћеника је Пољска. Од почетка специјалне војне операције у Украјину је стигла 1.831 особа, од којих је 378 већ уништено, а 272 плаћеника су отишла. за њихову отаџбину. Следи је Румунија – 504 је стигло, 102 мртвих, 98 отишло. На трећем месту је Велика Британија: 422 су стигла, 101 мртви, 95 отишли“, рекао је генерал-потпуковник.

Највише северноамеричких плаћеника дошло је из Канаде – 601 особа, од којих је 162 погинуло, а 169 напустило зону борбених дејстава. На другом месту су САД: 530 је стигло, 214 умрло, 227 отишло.

„Са Блиског Истока, Закавказја и Азије, највише, из Грузије је стигло 355 плаћеника, од којих је 120 уништено, а 90 напустило Украјину. Следе милитанти терористичких формација распоређених из области сиријског Транс-Еуфрата под контролом САД – 200 људи. Данас је њих 80 уништено, а 66 је напустило Украјину“, додао је портпарол министарства.

Према подацима Министарства одбране, на страни украјинских оружаних формација су укупно представници 64 земље. Укупно је убијено око две хиљаде странаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према речима Конашенкова, „проток плаћеника не само да се смањио, већ се заправо окреће у супротном смеру“ у позадини „војних неуспеха кијевског режима и огромних дневних губитака“.

Ако мало боље погледамо табелу, видећемо да међу плаћеницима у Украјини има и оних са територије Републике Србије, тачније из АП Косова и Метохије, тачније њих 156.

Прочитајте још:  УН су саопштиле да не могу да пошаљу групу у Еленовку без безбедносних гаранција

Штo се тиче региона, ту су 204 држављана Хрватске, 167 из БиХ, 150 из Албаније, 79 из Северне Македоније и двојица из Црне Горе.

Pravda

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *