Министарство одбране Русије: Оружане снаге Украјине поставиле војну опрему у школе у ​​Одеси, Торецку и Никопољу

0
Министарство одбране

(фото:РТ)

Украјинска војска поставила је упоришта, тешко наоружање и опрему у школама у Одеси, Торецку и Никопољу, рекао је генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник руског Центра за контролу националне одбране.

„У Одеси су украјински милитанти у школи број 113 на улици Црноморских козака опремили упориште, поставили тешко наоружање и опрему у двориште “, рекао је он .

Према речима Мизинцева, јединице Оружаних снага Украјине су стациониране у Никопољу у једној од школа, а у Торецку у ДНР националисти су опремили касарне и ватрене положаје на територији електране, интерната, станице за младе. техничара и две школе.

Прочитајте још:  У Кијевској области делују диверзанти, Русија планира да понови напад на престоницу
Поред тога, Мизинцев је обавестио да су у Краматорску, на територији вртића број 93, Оружане снаге Украјине опремиле ватрене положаје и снајперске пунктове, а прилази згради су минирани.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су украјински милитанти распоредили оклопна возила и опремили ватрене положаје на територији елеватора и житница у Харковској и Сумској области Украјине , као и у насељима ДНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *