Шпијунска афера Смарагд дрма регион: Откривена украјинска веза Мила и Звицера – шеф тајне службе је кључ!

0

Некадашњи први обавештајац Украјине Андриј Наумов, који је недавно ухапшен у Србији, од напуштања земље 22. фебруара па све до хапшења боравио је у Црној Гори, где је уживао заштиту државног врха, преноси Објектив.

„Није тачно да је Наумов руски, он је амерички човек. Он је Зеленском давао информације да ће Путин напасти Украјину, али он га није слушао – каже извор Објектива и додаје да је Наумов био стално на вези са шефом Пете управе ФСБ Сергејом Беседом, кога је Путин стрпао у затвор јер је радио за ЦИА.

„Да је руски човек, побегао би у Русију, имао је и контакте и везе за тако нешто, али он је отишао у Црну Гору јер је тамо заштићен“, пише Објектив.

Кавачка веза

Наумов је у Украјини тесно сарађивао с „кавачким кланом”, а не треба заборавити да је шеф „кавчана” Радоје Звицер рањен у Украјини, где је често боравио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не чуди да је након хапшења Наумова Кијев одмах позвао садашњег премијера Дритана Абазовића да дође како би му пренели поруку за њихове људе у Црној Гори“, тврди извор Објектива и додаје да је лично Мило Ђукановић гарантовао безбедност сумњивим бизнисменима из Украјине у Црној Гори, па и самом Наумову.

Први сарадник

Први обавештајац се у Црној Гори дружио са Игором Коломојским, бизнисменом из Дњепропетровска, некадашњим гувернером те области, иначе главним финансијером организације Десни сектор и партнером Игора Лузаренка.

„Коломојски је важна фигура у дешавањима у Украјини последњих година. Познат је по томе што је прво бранио Крим од Руса 2013, а онда се на волшебан начин прикључио Москви. Прво су га јурили Руси због криминалних радњи, а онда Американци због подршке Русима. На крају је стао на страну Украјине и почео да финансира Зеленског“, тврди извор Објектива.

Прочитајте још:  Косовски милитанти уче украјинске нацисте да убијају православне хришћане

ИН4С

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *