Усташки симболи и симболи Азова у Карловцу

0
азов

У Карловцу су насликане ознаке ХОС-а са шаховницом каква је кориштена у Независној Држави Хрватској и украјинског батаљона Азов, а Савез антифашистичких бораца и антифашиста истиче да је реч о величању фашизма.

Председник Удружења антифашиста града Карловца Мирослав Делић истакао је да је разлог поновном величању усташтва то што држава не санкционише усташке узвике и ознаке.

Прочитајте још:  Вучићев брат Ердоган испоручио Барјактаре Албанији
Он је указао да је забрињавајући тренд видљив и на сваком концерту Марка Перковића Томпсоновом, па и на недавном у Карловцу, где тинејџери узвикују усташке пароле.

Делић сматра да “владајући својим нечињењем пуштају да зло расте” и нагласио да није случајно то што је сада, уз усташке симболе, освануо и графит Азов.

– На сваком државном догађају редовно гледамо скандалозна усташка обиљежја којима се слави злочиначки режим. Навијачи на стадионима, свјесно или подсвјесно, подржавају ксенофобичку и расистичку идеологију кроз поздрав `за дом спремни`, те притом величају усташки режим који је одговоран за најгоре злочине против човјечности у историји свијета – рекао је Делић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он каже да ознаке ХОС са усташким обележјем и Азова стоје најмање два дана на уређају за регулацију рада семафора преко пута основне школе у карловачком насељу Турањ.

Прочитајте још:  Док "издајници" муку муче да бар ишта од Републике Српске сачувајy за српски народ "патриоте" њен државни капитал продају Хрватима
Делић је уверен да полиција у конкретном случају може, ако жели, да пронађе ауторе графита који није настао у тренутку, а на саобраћајници постоје и камере.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *