Хоће ли сада Небојша Стефановић заменити Хркаловићку у затвору?!

0

Дијана Хркаловић (Фото: Фото Танјуг)

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП-а у време успона клана Веље Невоље признала је само део оптужби које јој се стављају на терет, док је све остале свалила на свог тадашњег претпостављеног – министра полиције Небојшу Стефановића. Она је оптужбе изнела у великом интервјуу за Објектив.

Хркаловић је у интервјуу оптужила Стефановића да је прислушкивао председника Александра Вучића, наместио случај “Јовањица” и штитио Вељика Беливука и његов клан. Хракловић је рекла да је све радила по налогу Стефановића, односно да је била уверена да он о свему обавештава председника, пише Објектив.

– Стефановић је остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Вучића и чланова његове породице. Читао је транскрипте разговора мимо председниковог знања, њему иза леђа. Није предузео контраобавештајну заштиту председника, нити је обавестио БИА да они предузму мере – рекла је Хркаловић.

Хркаловић је каза да не зна “како тог човека (Стефановића) није срамота”.

– Има ли он образ, част? Председник је њега направио, измислио га је! Стефановић није постојао на политичкој мапи. Дугује му све што има у животу. И да му уради овако нешто? Не постоји срамније дело од тога. Мислим да је Стефановића моћ баш ударила у главу. Глад за новцем, љубомора, сујета, комплекс ниже вредности. То је за мене оцеубиство – рекла је Хркаловић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Хркаловић о сопственој кривици

– Моја грешка и кривица је, а то себи нећу никада опростити, што тада нисам позвала председника да га питам: “Да ли вас је овај обавестио о томе и томе”. Ја сам све време имала утисак да министар обавештава председника и спроводи његову контраобавештајну заштиту по закону – рекла је Хркаловић.

Хркаловић о тврдњама да је у све умешана

– Умало нисам добила и мождани и срчани удар због навода да сам умешана у то. Преплакала сам дане, ноћи и недеље. Срце ми је препукло. Толико двљење и поштовање осећам према председнику да су ми ти наводи нанели неизрецив бол. На страну моје дивљење и поштовање према председнику, на страну што је он препоштен, тај човек, ево гледам вас у очи и кажем, једини ми никада ништа није тражио. И онда, све и да хоћу, шта да кажем против њега? – рекла је Хркаловић.

Прочитајте још:  Курти слави Призренску лигу, великоалбански и противсрпски покрет

Хркаловић је изјавила да зна да “Стефановић није подносио Андреја Вучића, који је једна добра и неискварена душа, и да се трудио да му загорча живот на сваком кораку”.

– Не би ме чудило да је све ове измишљене приче о Андреју у опозиционим медијима сам Стефановић пласирао. Не би ме чудило да је пласирао и ове неистине о мени, да сам радила против председника и његове породице – рекла је Хркаловић.

Хркаловић о Јовањици

– Ту аферу су монтирали “монтажери” Небојша Стефановић и Слободан Миленковић, мали Сента. Ја мислим да је то било у договору са страним службама. Уплетоше Андреја Вучића ни кривог, ни дужног у то. Kада је хапшен Предраг Kолувија на аутопуту, шта је тамо радила београдска полиција, ван територије за коју је надлежна? – казала је Дијана Хркаловић.

Хркаловић о клану Веље Невоље

– Беливуков клан је штитио нико други, до Небојша Стефановић лично. Штитио га је док председник Вучић није сазнао за то и док их није све помножио са нулом. Једино Стефановића Беливук није споменуо у свом исказу. Стефановић је то радио зарад својих личних интереса, мимо било чијег знања. Зашто је толико пролупао, мој мозак не добацује дотле – рекла је Дијана Хркаловић.

Хркаловић је казала да “не може да поднесе да било ко, поготово породице жртава, мисли да ја имам било какве везе са тим монструозним делима”.

– То ми наноси неизрецив бол – казала је Хркаловић.

Хркаловић је изјавила да не познаје Вељка Беливука

– Немам представу шта тај психопата има истетовирано на себи, нити ме занима (одговарајући на спекулације да Беливук има истетовиран њен лик). Ја презирем тог човека, ништа мање него он мене! Било је и прича да је хтео да ме убије – казала је Хркаловић.

Прочитајте још:  Босна и Херцеговина је постала легло радикалног ислама

Хркаловић је изјавила да презире Вељу Невољу последњих шест година.

– У новембру 2019. убијен је мој пријатељ, вођа навијача Партизана Kића Марковић. Тада сам добила потпуни нервни слом. Нико жив ме неће уверити да Беливук није организовао то убиство! Нисам ни њега познавала. Нити сам била на његовој сахрани, нити је требало да будем кума на његовом венчању, нити сам била на увиђају његовог убиства, плакала и бацала се на хаубу. Ја уопште физички нисам била присутна на том увиђају! Он и Беливук су били друга фракција навијача Партизана. То су биле зараћене фракције. Ја сам подржавала ову фракцију коју је предводио Kића Марковић – казала је Дијана Хркаловић.

Хркаловић о атентату на Вучића

– Ја знам колико је Радоје Звицер (вођа кавачког клана) сурови психопата, са невероватном логистиком за убиство, поготово што има политичку подршку црногорских власти и ко зна чијих још. Била сам ужасно забринута и уплашена. То је никад озбиљнија претња по његов живот. Излуђивало ме је и нервирало што су појединци говорили да је то пренапумпано. Хтела сам да им кажем: Рођаци, колико ви појма немате! – казала је Хркаловић.

Хркаловић о суђењу
– Kоначно је дошло време да суд пита Небојшу Стефановића за опструисање доказа у случају убиства на шинама, а не мене или неке друге невине појединце. Дошло је време да он коначно преузме одговорност за своје поступке, и као мој бивши шеф и као мушкарац, а не да ја робијам због његових недела – изјавила је Хркаловић.

Хркаловић тврди да је извештај о препискама са Беливуковог телефона каснио у тужилаштво и суд зато што је такво било наређење Небојше Стефановића лично.

Прочитајте још:  "Не постоји вирус који може да убије велики број људи": Несторовић је у овом интервјуу открио бројне занимљиве информације, а затим...

– У тим препискама су се спомињали његово име и функција. Јасно је да је то био мотив за одуговлачење. Стефановић не само да уместо мене треба да седи на оптуженичкој клупи, него и за још неке судске процесе, где невини појединци седе уместо њега, као и за још неколико ставки које још нису стигле до суда – казала је Дијана Хркаловић у интервјују за Објектив.
Хркаловић о одласку из МУП-а

– У мају 2019. пукло ми је дебело црево. До октобра сам имала седам тешких операција. Једва сам преживела. Лекари су ми рекли да је до тога дошло због стреса. А мени стрес нису прозводиле моје пословне активности, већ перцепција неправде и психичко злостављање од стране Стефановића које је трајало годинама и кулминирало од 2018. – тврди Дијана Хркаловић.

Хркаловић је током интервјуа испричала и бројне детаље из приватног живота: о студијама, докторату, трибинама и навијачкој страсти према Партизану, путу кроз безбедносне службе, од БИА до разних функција у МУП-у, промени имена, путовањима у Израел, свом инстаграм профилу, материјалном стању, плановима за будућност…

Укинут притвор

Дијани Хркаловић је почетком месеца кућни притвор и скинута јој је наногица.

Она не сме да напушта Београд, а понедељком треба да се јавља у ПС Вождовац

Она је у кућном притвору била од 31. марта који је одређен уз електронски надзор, као замена за притвор у којем је била од краја децембра.

Следеће рочиште у овом процесту заказано је за 5. септембар.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *