Рама „ујединитељ“, али туђих територија: „Србија између две ватре, а Косово* и Албанија су једно“

0

Еди Рама (Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK)

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да се Србија налази између две ватре, као и да би требало да буде на довољном одстојању од Русије како Балкан не би био захваћен „руским пламеном“, преноси Газета експрес.

Прочитајте још:  СКЛОПЉЕН ПАКТ Хрватска војска одлази на Косово
Рама је на промоцији књиге Енвера Хоџаја истакао да је Србија у многоме зависна од Русије и да као таква не може да се отворено позиционира против ње.

„Немамо интерес да се Србија радикализује и даћемо све од себе у ситуацији када је Србија између две ватре. С једне стране је притисак из Русије која је снабдева гасом и нафтом и још много тога, а с друге стране је притисак Запада. То вас гура ка правичном разумевању шта треба да очекујемо од Србије“, рекао је он.

Рама је навео и да је тзв. Косово* „много пропатило, од ратова и разарања“.

„Оно више не мора да иде у том правцу осим ако није приморано на то. А ако то форсирају, онда терају и Албанију јер смо једно. Све док нас не терају, не морамо да идемо тим путем“, рекао је Рама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *